Wednesday, January 26, 2011


 
نام 18 تن از كشته شدگان حوادث انتخابات درلیست بنیادشهید؟نسخه PDFچاپ
06 بهمن 1389 ساعت 19:33
آخرین نیوز: یك وبلاگ حامی دولت با انتشار تصاویر دو فرم، مدعی شد نام 18 تن از كشته شدگان حوادث پس از انتخابات در لیست بنیادشهید قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار «آینده»؛ نویسنده این وبلاگ مدعی شده این فرم مدت هاست به دست او رسیده، اما با ملاحظات متعدد و برای جلوگیری از "خنك شدن جگر سبز خوردن ها"، از انتشار آن امتناع می كرده است.
فرد مذكور مدعی شده این دو صفحه فرم را با لطایف الحیل و مكافاتی از كامپیوتر اصلی بنیاد شهید گرفته و تنها یك نفر با دستخط افتضاح و بدسلیقگی جلوی چشم نویسنده، روی آن نوشته "محرمانه".
وی با این آرزو كه بنیاد شهید این فرم را تكذیب كند، از این كه به گفته او "برای فرار از هجمه تبلیغاتی دشمن! اسم كسانی كه هنگام محاربه با نظام اسلامی به قتل رسیدند، "در لیست شهدا جای گرفته، اما به ادعای وی "اسم كسی را كه رسما و با مجوز نظام، در نبرد با ضدانقلاب و برای حفظ نظام به شهادت رسیده است"  در این لیست نیست، به شدت انتقاد كرده است.
مقصود وی از فردی كه برای حفظ نظام به شهادت رسیده، «غلام عباس كبیری» است كه رسما از سوی رسانه های حامی دولت به عنوان شهید مبارزه با اغتشاشات مطرح شد و غلامحسین الهام هم در مراسم ختم وی شركت كرد.
در این لیست نام جان باختگان حادثه كهریزك و تعدادی از افراد كشته شده در 25 خرداد(از جمله مادر و دختر كشته شده در مهدكودك) و 30 خرداد دیده می شود.
با وجود آن كه حدود 2 ماه از انتشار این فهرست گذشته، نه تصاویر آن حذف شده و نه بنیاد شهید آن را تكذیب كرده است، با این حال مشخص نیست این فهرست ادعایی فاقد آرم و سربرگ، چه میزان صحت و اعتبار دارد.

نجشنبه ۷ بهمن ۱۳۸۹
پرونده لطیفی و بازداشت شدگان سنندج در مصاحبه با اجلال قوامی

 http://www.roozonline.com/persian/news/newsitem/article/-31d9163ada.html ()سورس                                                                  فعالیت های مدنی را بر نمی تابند


دلیر اسکندری در راه دادگاه با دستبند و پابند
با گذشت بیش از یک ماه از توقف اجرای حکم اعدام حبیب الله لطیفی و بازداشت شماری از فعالان مدنی و  فرهنگی سنندج در این ارتباط، سرنوشت پرونده این دانشجوی کرد و سایر بازداشت شدگان همچنان در ابهام قرار دارد. همزمان روز گذشته منابع خبری از انتقال دلیر اسکندری، دبیر ادواری اتحادیه دانشجویان کرد به از زندان به دادگاه خبر دادند. سخنگوی سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان، با تائید این خبر در مصاحبه با روز، ضمن توضیح بیشتر در خصوص سرنوشت پرونده حبیب الله لطیفی، بازداشت های صورت گرفته ماه گذشته سنندج را نشانه تلاش نهادهای امنیتی برای مسدود کردن فعالیتهای مدنی در کردستان ارزیابی می کند.
فعالان کرد در داخل کردستان به دلیل محدودیت های ایجاد شده، ماه گذشته از ارائه هر گونه توضیحی در خصوص بازداشتهای صورت گرفته خودداری کرده بودند. توضیحات سخنگوی سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان، اولین موضع گیری رسمی این سازمان در طول این مدت و در رابطه با شرایط فعلی بازداشت شدگان است.
مصاحبه روز با اجلال قوامی در پی می آید.

آخرین وضعیت فعالان مدنی و فرهنگی سنندج که به دنبال تلاش برای جلوگیری از حکم اعدام حبیب الله لطیفی بازداشت شده بودند به چه صورتی است؟
همانگونه که اطلاع دارید بعد از اعلام خبر توقف حکم اعدام آقای حبیب الله لطیفی عصر همانروز جمعی از فعالان فرهنگی و مدنی سنندج جهت تبریک و دلجویی در منزل حاج عباس لطیفی پدر حبیب الله گرد هم آمده بودند. بنا به آمار و گزارشهایی که به دست سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان رسیده، در این فاصله تعداد 12 نفر از آنها به صورت جمعی  به همراه هشت تن از اعضای خانواده لطیفی دستگیر شدند. پس از گذشت چند روز تعداد زیادی از آنها با قرار کفالت و با تودیع وثیقه های بیست میلیونی و چهل میلیونی آزاد شدند، اما کماکان برخی  از آنها در بازداشت گاه اداره اطلاعات سنندج ماندگار شده اند. در این میان آقایان یحیی قوامی، عضو جمعیت کردستان سبز، ژیان مظفری، فعال مدنی و همچنین دلیر اسکندری، دبیر ادواری اتحادیه دمکراتیک دانشجویان کرد، همچنان در زندان و بازداشت موقت به سر می برند. البته از یک هفته پیش آقایان اسکندری و مظفری به زندان مرکزی سنندج منتقل شده اند. آقای قوامی اما کماکان تحت نظر وزارت اطلاعات در بازداشتگاه این نهاد امنیتی در سنندج به سر می برد. این در حالیست که قبلا آقای رستمی، قاضی شعبه چهارم دادیاری سنندج، برای یحیی قوامی قرار وثیقه 20 میلیون تومانی صادر  کرده بود، اما بعدا گفتند پرونده هنوز در مرحله تحقیقات قرار دارد و باید همچنان تا پایان مراحل تحقیقات در زندان بماند. در مجموع باید گفت این سه نفر از جمله افرادی هستند که تاکنون مشخص شده در زندان به سر می برند.  به خانواده قوامی اما اعلام کرده اند که امروز، پنج شنبه 7 بهمن، دوباره به دادگاه مراجعه کنند. بر این اساس اندکی امیدواری وجود دارد که این سه فعال که قرار بازداشت موقت برای آنها صادر شده است هر چه زودتر آزاد و یا از حالت بلاتکلیفی خارج شوند.

مقامات قضایی مشخص نکرده اند که این افراد به چه اتهاماتی دستگیر شده اند؟
بر اساس گفته های تعدادی از بازداشت شدگان که در روزهای بعد آزاد شدند،  اجتماع و تبانی بر علیه نظام و فعالیت تبلیغی از طریق حضور در منزل حبیب الله لطیفی و تحریک و تشویق احساسات خانواده و مردم، اصلی ترین اصلی ترین اتهاماتی بوده که به آنها در جلسات بازجویی تفهیم شده است.

در میان اخبار مربوط به این بازداشت ها به اسامی تعدادی دیگر از فعالان فرهنگی شهر سنندج از جمله سعید ساعدی و سیمین چایچی، شاعر و فعال حوزه زندان هم اشاره شده بود. بعضی از سایت ها هم اخبار ضد و نقیضی در مورد آزادی یا ادامه بازداشت این افراد منتشر کرده اند. سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان چه اطلاعی از وضعیت آنها دارد؟
 خانم چایچی که از فعالین شناخته شده فرهنگی و حوزه زنان هستند بهمراه محمود محمودی و تعدادی دیگر در همان روزهای پس از بازداشت با قرار وثیقه 20 میلیون تومانی آزاد شدند. البته همینجا لازم است به این نکته اشاره شود که آقای دلیر اسکندری در منزل آقای لطیفی بازداشت نشد. او روز بعد از بازداشت های فله ای به ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج احضار و همانجا بازداشت شد.

آقای قوامی! بعضی از منابع خبری بازداشت دبیر ادواری اتحادیه دانشجویان  کرد را در ارتباط با  با برگزاری جلسات علمی کردستان شناسی درمحل تشکل غیر دولتی "ژیانه وه"  دانسته اند. سازمان حقوق بشر کردستان اطلاعی از علل بازداشت این فعال دانشجویی دارد؟
ببینید آقای اسکندری سابقا یکی از فعالین دانشجویی کردستان بوده است. به صورت مشخص او یکی از اعضای اصلی اتحادیه دمکراتیک بوده و علاوه بر عهده داشتن مسئولیت هماهنگی اتحادیه، در این اواخر دبیر ادواری این تشکل دانشجویی نیز بوده است. علاوه بر این او یکی از اعضای فعال تشکل فرهنگی "ژیانه وه" هم بوده است. اینکه مشخصا ایشان در ارتباط با این فعالیت ها بازداشت شده یا به علت حضور در مقابل زندان مرکزی سنندج برای جلوگیری از اعدام آقای لطیفی تا این لحظه مشخص نیست. آقای اسکندری در حال حاضر در بازداشت به سر می برند. اطلاعاتی هم که سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان در این رابطه اعلام می کند، بر اساس گمانه ها و اظهارات سایر بازداشت شدگان صورت می گیرد. این فعال دانشجویی در ارتباط  با  فعالیت های دانشجویی و فعالیتهای فرهنگی انجمن "ژیانه وه" هم بارها احضار شده بود.

برخی از فعالان شبکه های اجتماعی امروز عکسهایی از آقای اسکندری منتشر و ادعا کرده اند که این تصاویر مربوط به روز گذشته و زمانی است که ایشان جهت تبدیل قرار به دادگاه منتقل شده.شما از انتقال ایشان به دادگاه اطلاع دارید؟
به نظر ما انتقال بازداشت شدگان به دادگاه طبق یک روال و روند حقوقی صورت میگیرد. چون بعد از یکی دو ماه بازداشت جهت مستند کردن اظهارات مطرح شده  و تکمیل تحقیقات اولیه و بازپرسی های صورت گرفته آنها را به دادگاه منتقل می کنند. در این مرحله و در صورت تشخیص مقامات قضایی، دادور پرونده می تواند قرار شخص بازداشت شده را از بازداشت به کفالت تبدیل کند. در صورتی که این قرار از سوی بازپرس یا دادیار صادر نشود شعبه ای را برای بررسی پرونده تعیین خواهند کرد. در موارد مشابه معمولا شعبه های اول و دوم دادسرای عمومی و انقلاب سنندج مسئول رسیدگی به این گونه پرونده ها می شوند. در مورد آقای اسکندری، بنا به اطلاع سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان، باید بگویم که ایشان جهت دفاع از پرونده به دادگاه منتقل شده اند. به نظرم پس از این مرحله در خصوص پرونده این فعال دانشجویی تصمیم گیری خواهد شد.

نظر وکلای بازداشت شدگان در ارتباط با پرونده ها چیست؟ آیا خانواده ها رسیدگی به پرونده ها و تعیقب حقوقی آنها را به وکلا سپرده اند؟
جمعی از خانواده ها معتقدند که در حال حاضر پرونده ها خیلی سنگین نیستند و نیازی به سپردن آن به وکیل نیست.تعدادی دیگر از آنها پرونده هایشان را به تیم وکلای آقای دکتر محمد شریف سپرده اند. بنا به  اطلاع سازمان ما آقای اسکندری از جمله بازداشت شده هایی هستند که تا این لحظه پیگیری پرونده خود را به وکلا نسپرده اند. البته خانواده ایشان گفته اند خودداری از این اقدام به خاطر این است که پرونده در مراحل اولیه قرار دارد، در  صورتی که بلاتکلیفی ایشان ادامه داشته باشد قطعا پرونده جهت رسیدگی بیشتر به وکیل سپرده می شود.

ارزیابی سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان از بازداشت های فله ای ماه گذشته سنندج چیست؟ به ویژه اینکه بازداشت شدگان عموما از فعالان فرهنگی هستند.
در حقیقت آن چیزی که ما به عنوان یک نهاد حقوق بشری انتظار داریم و تلاشهایمان را در این راستا سازماندهی کرده ایم، این است که دستگیری فعالان فرهنگی و مدنی در منزل آقای لطیفی اساسا مبنای حقوق و قانونی ندارد، اما طبق گفته کارشناسان مسائل حقوقی و وکلا که در طی چند سال اخیر نیز فتح باب شده، بازداشت هایی از این دست را می شود به عنوان اقدامات پیشگیرانه و یا تامینی عنوان کرد. یعنی نهادهای امنیتی احساس کردند که در رابطه با موضوع آقای حبیب الله لطیفی یک حرکت در حال شکل گیری است و احتمالا در منزل آقای لطیفی فعالان در حال سازماندهی آن هستند، به همین خاطر جهت جلوگیری از این احتمال از طریق بازداشت  حاضران در آن خانه، به زعم خودشان خواسته اند که از این حرکت جلوگیری کنند. البته اقدامات نهادهای امنیتی هیچ گونه توجیه قانونی ندارد. جدای از این مسائل، سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان این برخوردها را مناسب نمی داند. محدودکردن این حداقل فضای مدنی کردستان به نظر ما تبعات مثبتی به بار نخواهد آورد. این اقدامها حامل این پیام هست که مسولان هیچگونه کار مدنی، قانونی و مسالمت آمیز در این منطقه را بر نمی تابند و خواسته یا ناخواسته می خواهند حرکت های مسالمت آمیز را به کانال دیگری به غیر از حرکات مدنی و مسالمت آمیز و به صورت مشخص حرکات غیر عقلانی و خشونت آمیز هدایت کنند. ما به عنوان سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان با هشدار به شهروندان اعلام می کنیم که به هیچ عنوان حرکاتی از این دست مناسب اوضاع کردستان نیست. تاکید می کنیم حتی در صورتی که محدودیت ها در کردستان بیش از گذشته شدت بگیرد، باز باید از طریق فعالیتهای مدنی و مسالمت آمیز و به دور از هرگونه خشونت به تحقق خواسته های خود بپردازیم.

آقای قوامی! حکم آقای حبیب الله لطیفی متوقف شده است. تا این لحظه اما نه وکلا و نه خانواده وی در خصوص مصدر و منبع توقیف این حکم توضیح نداده اند. سازمان حقوق بشر کردستان چه اطلاعی از سرنوشت پرونده آقای لطیفی بعد از توقیف حکم دارد؟
 دو روز قبل از توقف حکم آقای لطیفی در نشست ها و ارتباطاتی که فعالان مدنی سنندج با وکلای پرونده، آقایان صالح نیکبخت و نعمت احمدی داشتند، مشخص شد که در همان ایام در خواست عفو از طرف خانواده و وکلا به مسئولان قضائی استان کردستان تقدیم گردیده است. این امید وجود دارد که به درخواست عفو رسیدگی  و در نهایت پذیرفته و حکم اعدام در خصوص آقای لطیفی به صورت کلی لغو شود. اما نکته ای که در این ارتباط به صورت قطعی می توان بیان کرد این است که حکم اعدام و احتمال اجرای آن کماکان به قوت خود باقی است.


Protest spreads in the Middle East

The issues in Tunisia, Lebanon, and Egypt differ, but yesterday anger boiled over in all three countries as grievances were brought to the streets. In Tunisia, where protests have already overthrown President Zine el-Abidine Ben Ali, continued demonstrations sought to depose his allies still in their positions. Meanwhile Tunisia's interim government has issued an international arrest warrant for the former president and members of his family. In Lebanon, Sunni supporters of ousted Prime Minister Saad Hariri took to the streets in a "day of rage", burning tires and blockading roads in Tripoli and Sidon. It was in Egypt where the most dramatic events unfolded as the largest protests in a generation rocked Cairo. Demonstrators, many inspired by events in Tunisia, called for an end to nearly 30 years of rule by President Hosni Mubarak. Collected here are photographs from all three countries. -- Lane Turner (34 photos total)

A protester carrying an Egyptian flag runs through clouds of tear gas at a demonstration in Cairo January 25, 2011. Thousands of anti-government protesters, some hurling rocks and climbing atop an armored police truck, clashed with riot police in the center of Cairo in a Tunisia-inspired demonstration to demand the end of Hosni Mubarak's nearly 30 years in power. (AP Photo/Nasser Nasser)

Demonstrators surround a water-canon truck used by police to disperse a protest in central Cairo to demand the ouster of President Hosni Mubarak and call for reforms January 25, 2011. (MOHAMMED ABED/AFP/Getty Images) #

Demonstrators clash with police in central Cairo during a protest January 25, 2011. (MOHAMMED ABED/AFP/Getty Images) #

Smoke from tear gas canisters fired by police drifts over central Cairo during protests January 25, 2011. (MOHAMMED ABED/AFP/Getty Images) #

Protesters are confronted by riot police as they demonstrate in downtown Cairo, chanting against President Hosni Mubarak and calling for an end to poverty. (AP Photo/Mohammed Abu Zaid) #

A protester scuffles with a riot policeman during demonstrations in downtown Cairo January 25, 2011. (AP Photo/Mohammed Abu Zaid) #

An anti-government protester waves Egyptian flags during clashes with police in downtown Cairo January 25, 2011. (REUTERS/Amr Abdallah Dalsh) #

An injured demonstrator is helped in Cairo January 25, 2011. (AP Photo) #

Demonstrators move away from a cloud of teargas in Cairo January 25, 2011. (AP Photo) #

Anti-government protesters clash with police in downtown Cairo January 25, 2011. (REUTERS/Mohamed Abd El-Ghany) #

Anti-government protesters clash with police in downtown Cairo January 25, 2011. (REUTERS/Mohamed Abd El-Ghany) #

A boy runs from a column of riot policeman during anti-government protests in downtown Cairo January 25, 2011. Egyptian police fired tear gas at protesters gathered in the city center, and earlier used a water cannon in the same location. (REUTERS/Amr Abdallah Dalsh) #

A man runs from a police water cannon in Cairo January 25, 2011. (AP Photo) #

Men throw tear gas canisters back towards a police vehicle in Cairo January 25, 2011. (AP Photo) #

Egyptian demonstrators pray in central Cairo during a protest to demand the ouster of President Hosni Mubarak and call for reforms January 25, 2011. (MOHAMMED ABED/AFP/Getty Images) #

Egyptian demonstrators protest in central Cairo January 25, 2011. (MOHAMMED ABED/AFP/Getty Images) #

Anti-government protesters gather at Tahrir Square in downtown Cairo January 25, 2011. (REUTERS/Mohamed Abd El-Ghany) #

Lebanese soldiers fall back as protesters wield sticks and pursue them during a protest in the northern port city of Tripoli, Lebanon January 25, 2011. Sunnis protested the rising power of the Shiite militant group Hezbollah as Lebanese lawmakers gave the militant group's pick for prime minister enough support to form the next government. (AP Photo/Ahmad Omar) #

Supporters of the Future Movement rip a poster of Najib Miqati during a demonstration in support of the caretaker Prime Minister Saad Hariri in Tripoli January 25, 2011, as hundreds of people took part in a 'day of rage' over the likely appointment as prime minister of Hezbollah-backed tycoon Najib Miqati. (JOSEPH EID/AFP/Getty Images) #

Lebanese soldiers patrol a street in Tripoli after protests by Lebanese Sunni Muslim supporters of Lebanon's caretaker Prime Minister Saad Hariri January 25, 2011. Telecoms tycoon Najib Miqati, who is backed by Hezbollah and its allies, was appointed as prime minister-designate. (REUTERS/ Mohamed Azakir) #

Supporters of the Future Movement torch a vehicle belonging to the Arabic language al-Jazeera satellite television station during a demonstration in support of caretaker Prime Minister Saad Hariri in Tripoli January 25, 2011. (JOSEPH EID/AFP/Getty Images) #

A Lebanese soldier bandages the head of an injured colleague during a protest in the northern port city of Tripoli January 25, 2011. (AP Photo) #

A Lebanese soldier runs past burning tires lit by Sunni Muslim supporters of Lebanon's caretaker Prime Minister Saad Hariri at the main road connecting Beirut to southern Lebanon in Sidon January 25, 2011. (REUTERS/ Ali Hashisho) #

A protester carries a picture of outgoing Prime Minister Saad Hariri and a Lebanese flag in Sidon January 25, 2011. (AP Photo/Mohammed Zaatari) #

Soldiers advance towards stone-throwing Sunni Muslim supporters of outgoing Prime Minister Saad Hariri near Tariq al-Jadidah in Beirut January 25, 2011. (REUTERS/Hasan Shaaban) #

A masked protester poses in front of burning garbage containers in Beirut January 25, 2011. (AP Photo/Grace Kassab) #

Tunisians continue their demonstrations outside Prime Minister Mohamed Ghannouchi's offices in Government Square in Tunis January 25, 2011. The government square has become a makeshift camp as protestors defy the emergency curfew and sleep on the ground. Many vow to continue until the interim cabinet resigns. (Christopher Furlong/Getty Images) #

Protestors restrain and eject a man (center) with opposing political views from outside Prime Minister Mohamed Ghannouchi's offices in Government Square in Tunis January 25, 2011. (Christopher Furlong/Getty Images) #

Tunisians climb government buildings outside Prime Minister Mohamed Ghannouchi's offices in Government Square in Tunis January 25, 2011. (Christopher Furlong/Getty Images) #

A resident of Kasserine, Tunisia cries as he holds a portrait of his brother Mohamed Mbarki, who was killed during clashes with Tunisian security forces in December, as he demonstrates in front of the government palace in Tunis January 25, 2011. (FETHI BELAID/AFP/Getty Images) #

Tunisian pro-government demonstrators hold a national flag during a protest on Habib Bourguiba Avenue in Tunis January 25, 2011. Hundreds of people taking part in the first rally backing Tunisia's new interim government were chased away by protesters calling for the leadership to resign. (FETHI BELAID/AFP/Getty Images) #

Protesters from Tunisia's poor rural heartlands chant slogans outside the prime minister's office in Tunis January 25, 2011. Protesters demonstrated in the capital to demand that the revolution they started should now sweep the remnants of the fallen president's old guard from power. (REUTERS/Zohra Bensemra) #

A protester from a rural area camps out overnight with others outside the prime minister's office in Tunis January 25, 2011. (REUTERS/ Finbarr O'Reilly) #

A Tunisian man pauses as protestors continue their demonstrations outside Prime Minister Mohamed Ghannouchi's offices in Government Square in Tunis January 25, 2011. (Christopher Furlong/Getty Images) #





ماه خردا در فرهنگ سنتی ایران

خردادگان جشن پاسداشت آب و گیاه و آبادانی                                        گرامی باد .... ایرج ادیب زاده: به فرخندگی هم نامی روز و ماه ...