Friday, December 9, 2011

شهرهای شناور جهان + عکس


شهرهای شناور جهان + عکس

در این شهرها اغلب قایق‌ جای خودرو را گرفته‌ و خیابان‌ها از جنس رودخانه هستند. در شهرهای شناور آهنگ زندگی آرام و دلپذیر است و ترافیکی هم اگر هست ازدحام قایق است و آب و پارو…حدود 70 درصد از سطح زمین را آب پوشانده است. با این حال تصور شهری شناور در آب همچنان جادویی و خیالی به نظر می‌رسد.در این شهرها اغلب قایق‌های جای خودرو را گرفته‌اند و خیابان‌های تبدیل به رودخانه شده‌اند. در شهرهای شناور آهنگ زندگی آرام و دلپذیر است و ترافیکی هم اگر هست ازدحام قایق است و آب و پارو… نگاهی داریم به 12 شهر بزرگی که آب شریان‌های حیاتی آنان را شکل می‌دهد.
شهرهای شناور جهان + عکس
به گزارش خبرگزاری پانا، در این شهرها اغلب قایق‌ جای خودرو را گرفته‌ و خیابان‌ها از جنس رودخانه هستند. در شهرهای شناور آهنگ زندگی آرام و دلپذیر است و ترافیکی هم اگر هست ازدحام قایق است و آب و پارو…
حدود 70 درصد از سطح زمین را آب پوشانده است. با این حال تصور شهری شناور در آب همچنان جادویی و خیالی به نظر می‌رسد.
در این شهرها اغلب قایق‌های جای خودرو را گرفته‌اند و خیابان‌های تبدیل به رودخانه شده‌اند. در شهرهای شناور آهنگ زندگی آرام و دلپذیر است و ترافیکی هم اگر هست ازدحام قایق است و آب و پارو… نگاهی داریم به 12 شهر بزرگی که آب شریان‌های حیاتی آنان را شکل می‌دهد.

گلد‌کست (Gold Coast) استرالیا. گلدکست از روزگاران قدیم زیستگاه بومیان استرالیا بوده‌است. جاذبه‌های گردشی و طبیعی زیاد این شهر را اکنون به یک مرکز تفریحی گران‌قیمت تبدیل کرده است.

بانکوک تایلند. بازارهای شناور اطراف بانکوک، این شهر را به پرجاذبه‌ترین و مشهورترین شهر توریستی تایلند تبدیل کرده است.

ونیز ایتالیا. ونیز به شهر کانال‌ها مشهور است. ونیز هم سطح دریا و دارای 118 جزیره است. بعضی از این جزایر به وسیله پل به هم متصل شده‌اند و برخی دیگر مجزا هستند.

سوژو چین. این شهر حدود 2500 سال پیش بنا نهاده شد. این شهر جاذبه‌های تاریخی بسیاری دارد به ویژه دو کانال آبی معروف آن از جمله کانال “پینگ‌جیانگ” که قدمتی 800 ساله دارد و کانال “شانتانگ” که قدمتی 1200 ساله دارد. این کانال‌ها حکم خیابان‌های اصلی سوژو را دارند.
سن‌پترزبورگ روسیه. این شهر در سال 1703 به دستور و با نظارت پتر کبیر ساخته شد و از آن زمان تا 1918 پایتخت روسیه بود. سنت پترزبورگ در کناره‌های رود نِوا، در شرق خلیج فنلاند در دریای بالتیک قرار گرفته‌ است.

بندر آبردین هنگ‌کنگ.‌ حدود شش هزار تن در این شهر بر روی قایق‌هایی که “جانکز” نامیده می‌شود، زندگی می‌کنند. گفته شده که هر ساله توریست‌های بسیاری برای صرف غذا در رستوران‌های شناور آبردین به این شهر سفر می‌کنند.
فورت لادردیل، فلوریدا ایالات متحده. این شهر بیش از 300 مایل کانال قابل کشتیرانی دارد که آن را به آب‌های آزاد متصل می‌کند.
دبی امارات متحده عربی. دبی به تازگی توجه جهانیان را از طریق ساخت و سازهای بزرگ و عظیم از جمله جزایر مصنوعی و همینطور رویدادهای تفریحی و ورزشی هیجان‌انگیز به خود جلب کرده است.
آمستردام هلند. هستهٔ اصلی این شهر تاریخی در قرون وسطا بوجود آمد و در قرن شانزدهم توسعه یافت. رودخانهٔ آمستِل از وسط آمستردام می‌گذرد و شبکهٔ گسترده‌ای از کانال‌ها و نهرها بخش‌های مختلف شهر قدیمی را به هم وصل می‌کنند.
بندر سری بگاوان برونئی، سری بگاوان به بزرگترین روستای آبی جهان معروف است. گفته شده که علاوه بر راه‌های آبی حدود 19 مایل پل چوبی این منطقه را به بخش‌های دیگر این کشور متصل می‌کند.
آلپی(Alleppey) کرالا هند. گفته می‌شود که کودکان در آلپی پیش از این‌که بیاموزند راه بروند شنا کردن را می‌آموزند. حدود 500 خانواده بر روی قایق‌های خود در این منطقه زندگی می‌کنند.

نان مادول در کشور میکرونزی. نان ماندول شهری ویرانه در میانه آب‌های اقیانوس آرام است. میکرونزی از مجموعه 600 جزیره بزرگ و کوچک تشکیل شده‌ است. نان ماندول اگرچه سال‌هاست خاموش است دیدن آن خالی از لطف نیست.

زیباترین عکس‌های نجومی‌نشنال جئوگرافی


ساعت شنی آسمان؛
زیباترین عکس‌های نجومی‌نشنال جئوگرافی

در گزیده عکسهای این هفته که مجله نشنال جئوگرافی طبقه بندی کرده است، تصاویری از ستاره دنباله دار گاراد واقع در صورت فلکی هرکول و رد مسیر حرکت یک فضاپیمای باری را مشاهده کرد.
مجله نشنال جئوگرافی همانند هفته‌های گذشته گزیده ای از زیباترین تصاویر نجومی‌مربوط به ۷ روز گذشته را منتشر کرده است که در میان آنها می‌توان از سحابی ارغوانی زورق و سحابی درخشانی به شکل ساعت شنی لذت برد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در گزیده عکسهای این هفته که مجله نشنال جئوگرافی طبقه بندی کرده است، تصاویری از ستاره دنباله دار گاراد واقع در صورت فلکی هرکول و رد مسیر حرکت یک فضاپیمای باری را مشاهده کرد.
زورق ارغوانی- تصویری از سحابی زورق که به رنگ ارغوانی برفراز آتشفشان «سیلیکو» در شیلی می‌درخشند. این سحابی در فاصله حدود ۷ هزار و ۵۰۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی زورق قرار دارد. این سحابی به دلیل واکنش میان گاز هیدروژن داغ با پرتوهای ماوراء بنفشی که از ستاره جوان و عظیم داخل آن خارج می‌شود به رنگ ارغوانی دیده می‌شود.
ابرهای سرد زورق- ابرهای گرد و غبار و سرد در سحابی زورق. این عکس را تلسکوپ APEX رصدخانه آژانس فضایی اروپا واقع در بیان شیلی گرفته است. جرم ابرهای گاز و گرد و غبار این سحابی در حدود جرم ۱۴۰ هزار خورشید است.
هرکول! هرکول!- رصدخانه کاست ایتالیا ۱۳ نوامبر این تصویر را از ستاره دنباله دار «گاراد» (aka C/2009 P1) گرفته است. این ستاره دنباله دار در این عکس درحال پرتاب شهابهایی از میان منطقه ای از صورت فلکی هرکول است. دنباله دار «گاراد» را می‌توان از ماه ژانویه با دوربینهای دو چشمی‌از نیمکره شمالی مشاهده کرد.
ردپای پلاسمایی- این مسیر مربوط به فضاپیمای باری Progress 42P است که فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی در ۲۹ اکتبر از آن عکسبرداری کردند. این عکس زمانی گرفته شد که ایستگاه فضایی بین المللی بر فراز اقیانوس آرام جنوبی قرار داشت.

سحابی ساعت شنی- تلسکوپ بزرگ CANARIAS واقع در جزایر قناری در اسپانیا در ۷ نوامبر سحابی ساعت شنی Sharpless 2-106 را گرفته است. این سحابی در فاصله حدود ۲ هزار سال نوری واقع شده است.
پرتره ای از قمر زحل- کاوشگر کاسینی ناسا اول اکتبر توانست پرتره ای از قمر انسلادو تهیه کند که در آن، حلقه‌های سیاره و قمر اپیمدئوس نیز دیده می‌شود.
نقشه شگفت انگیز از ماه- دانشمندان ناسا با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده توسط کاوشگر مدارگرد LRO نقشه ای از ماه را تهیه کردند که جزئیات بی سابقه ای از تنها قمر زمین را نشان می‌دهد. به سبب محدودیتهای ابزاری ماموریتهای گذشته، تاکنون دانشمندان نتوانسته بودند به یک نقشه توپوگرافی با وضوح تصویر بالا و جزئیات دقیق دست یابند. این نقشه جدید توپوگرافی، شکل سطح و ویژگیهای سراسر قمر را در مقیاس پیکسل نزدیک به ۱۰۰ متر نشان می‌دهد. در این مقیاس اندازه گیری، هر پیکسل در حدود ابعاد دو زمین فوتبال است. این دانشمندان با کمک دوربین «واید انگل» LRO و «لیزر ارتفاع سنج مدارگرد ماه» (LOLA) می‌توانند با دقت بالایی شکل سراسر ماه را نشان دهند.

ماه خردا در فرهنگ سنتی ایران

خردادگان جشن پاسداشت آب و گیاه و آبادانی                                        گرامی باد .... ایرج ادیب زاده: به فرخندگی هم نامی روز و ماه ...