گوگل برخی خدمات خود را برای ایران آزاد کرد
گوگل، غول جست و جوگر اینترنتی، اعلام کرد که سه سرویس نقشه تصویری (Google Earth)، مرورگر کروم (Chrome) و سرویس عکس پیکاسا (Picasa) برای نخستین بار در ایران امکان دانلود پیدا کرده اند.
این اقدام شرکت گوگل در پی کاهش تحریم های آمریکا علیه ایران در استفاده از فناوری های اینترنت صورت گرفته است.
با این حال، این خدمات گوگل فقط برای استفاده مردم است و نهادهای دولتی ایران به طور مستقیم و غیر مستقیم، مجاز به دانلود آنها نیستند.
گوگل می گوید امیدوار است که ابزارهای جدید امکان ارتباطات آزادتری را در این کشور فراهم کند.
اسکات روبین، مدیر بخش سیاستگذاری های عمومی گوگل، گفت: "در نقشه تصویری گوگل "لایه" های زیادی برای فعالیت های صلح طلبانه و آزادیخواهانه وجود دارد. هر کسی می تواند لایه ای ایجاد کند تا نشان بدهد دقیقا در ایران چه می گذرد."
سابقه نظارت های دولتی
آقای روبین همچین بر این باور است که وجود گوگل کروم هم در ایران مفید است.
او گفت: "در کشوری با سابقه نظارت های دولتی بر اینترنت، داشتن مرورگری که به سادگی هک شدنی نیست، مفید است."
با این حال، به گفته او "تضمینی وجود ندارد" که دولت ایران این سرویس ها را فیلتر نکند.
اسکات روبین گفت: "من نمی توانم پیش بینی کنم که چه اتفاقی می افتد ولی امیدوارم مشکلی پیش نیاید. در سرویس نقشه تصویری گوگل چیزهای جالب فراوانی هست که ربطی به سیاست ندارد."
وزارت دارایی آمریکا سال 2010گذشته میلادی با ایجاد تسهیلاتی در تحریم های ایران، کوبا و سودان، انتقال فناوری های اینترنت را برای افزایش استفاده از سرویس های جهانی و حمایت از گروه های معترض در این کشورها آزاد کرد.
در بیانیه وزارت دارایی آمریکا که در ماه مارس 2010 منتشر شد، آمده بود هدف این تسهیلات این است که مردم این کشورها "از حق جهان شمول خود برای آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات" حداکثر استفاده را بکنند.
شرکت های آمریکایی تاکنون به دلیل نگرانی از نقض تحریم های آمریکا چنین خدماتی را ارائه نمی کردند.
تحریم های اقتصادی آمریکا علیه ایران از سال 1987 آغاز شده است.
یوتیوب، وبسایت متعلق به گوگل، در جریان اعتراضات ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری در ژوئن سال 2009 مورد استفاده زیادی قرار گرفت.
در این وبسایت گزارش هایی تصویری از شاهدان عینی ناآرامی ها منتشر می شد ولی دولت ایران به سرعت این وبسایت را فیلتر کرد. این فیلتر از آن پس هرگز برداشته نشده است.
اریک اشمیت، مدیر عامل گوگل در آن زمان دولت ایران و تصمیمش را برای اعمال فیلتر بر رسانه ها در واکنش به اعتراضات داخلی محکوم کرد.
در همان زمان گوگل برای کمک به ارتباطات، ابزارهای زبان فارسی را در گوگل راه اندازی و فعال کرد.
No comments:
Post a Comment