Thursday, January 27, 2011


واکنش اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری به فاجعه ایران خودرو

مقامات طوری برخورد می کنند که انگار جانباختن کارگران جزو وقایع طبیعی است

۷ بهمن ۱۳۸۹
گفتنی است مسئولین کارخانه ایران خودرو یکی از کارگران شیفت شب کارخانه را که در قسمت حمل و نقل داخل کارخانه کار می کرد، با وجود بیماری شدید، در روز تعطیل (سه شنبه – اربعین حسینی) مجبور به کار کرده بودند و این کارگر پس از اینکه با وضعیت جسمانی بسیار سخت، چند سرویس را انجام داد، با خودرو به کارگرانی که برای زدن کارتِ ساعت در محلی جمع شده بودند، برخورد کرد که در نتیجه گروه زیادی کشته و زخمی شدند.
iran-khodro
تحول سبز:در پی حادثه مرگبار در شرکت ایران خودرو که بر اثر فشار کاری وارده بر یکی از کارگران بوقوع پیوست، معاون دبیر کل خانه کارگر تهران با ابراز تاسف از این حادثه گفت: مطابق قانون، کارفرما نمی‌تواند بدون پیمان دسته جمعی معتبر برای کارگران بیش از دو ساعت اضافه کاری تعیین کند.
همزمان و در ادامه واکنش ها نسبت به این حادثه، اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با صدور بیانیه ای متذکر شد “کارگران معدنی در شیلی را که در زیر زمین حبس شده بودند، طی چند ماه کار شبانه روزی همه آنها سالم از فاصله صدها متر زیر زمین سالم بیرون آورده شدند و در آن حادثه رئیس جمهور شیلی حاضر و ناظر عملیات نجات بود، اما در ایران بارها معادن و کارخانجات ما دچار حادثه می شوند و تعدادی از کارگران جان می بازند و رسانه های ما در حد گفتن یک حادثه کوچک از آن می گذرند و مسئولی راجع به آن کنجکاوی نمی کند، بیانیه ای حداقل به بهانه دلجویی از کسی صادر نمی شود انگار این گونه وقایع طبیعی است…”
گفتنی است مسئولین کارخانه ایران خودرو یکی از کارگران شیفت شب کارخانه را که در قسمت حمل و نقل داخل کارخانه کار می کرد، با وجود بیماری شدید، در روز تعطیل (سه شنبه – اربعین حسینی) مجبور به کار کرده بودند و این کارگر پس از اینکه با وضعیت جسمانی بسیار سخت، چند سرویس را انجام داد، با خودرو به کارگرانی که برای زدن کارتِ ساعت در محلی جمع شده بودند، برخورد کرد که در نتیجه گروه زیادی کشته و زخمی شدند.
به گزارش ایلنا، حسن صادقی، معاون دبیر کل خانه کارگر تهران، با یادآوری اینکه در شرکت ایران خودرو هیچ تشکل صنفی کارگری فعالیت ندارد، گفت: روز اربعین حسینی، ‌روز تعطیل رسمی است که مطابق قانون کار، بدون توافق با کارگر ، کارفرما نمی‌تواند در این روز کارگاه را دایر کند.
وی افزود: مطابق قانون کار، در صورت نبود پیمان دسته‌جمعی کارفرما فقط می‌تواند به صورت توافقی برای هر کارگر تنها تا سقف دو ساعت اضافه کاری تعیین کند.
صادقی تاکید کرد در روزهای تعطیل و غیر تعطیل هرگونه افزایش زمان دو ساعته اضافه کاری تنها از طریق توافق و پیمان با تشکل صنفی کارگری مقدور است.
وی با یادآوری اینکه در شرکت ایران خودرو تنها در سال‌های حسین کمالی در وزارت کار، شورای اسلامی کار برای مدت کوتاهی تشکیل شد، گفت: در حال حاضر به دلیل نبود هرگونه تشکیل صنفی کارگری در مجموعه ایران خودرو مدیران این شرکت نمی‌توانند برای کارگران خود بیش از دو ساعت اضافه کاری تعریف کنند.
به گفته این فعال کارگری، صرفه نظر از ایرادی که به اضافه کاری کارگران ایران خودرو وارد است در صورت رعایت شدن نکات ایمنی در این شرکت حادثه شب گذشته نباید به هیچ وجه رخ می‌داد.
وی گفت: در واقع در سال‌های گذشته مسوولان ایران خودرو به جای بازنگری در ساختار سازمانی، برای انجام تعهدات خود تنها با تعریف اضافه کاری‌های طاقت فرسا بر کارگران فشار آورده‌اند.
صادقی خواستار روشن شدن دلیل واقعی این حادثه، برخورد با مسببین و جبران خسارت مادی و معنوی وارد شده به کارگران قربانی این حادثه شد.
می‌توان جان کارگران قربانی را بازگرداند؟
در ادامه واکنش ها نسبت به حادثه مرگبارِ کارگری، اتحادیه پیش کسوتان جامعه کارگری نیز بیانیه ای صادر کرد.
به گزارش ایلنا، متن بیانیه اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری به مناسبت حادثه دلخراش کشته و زخمی شدن تعدادی از کارگران ایران خودرو در اربعین حسینی به شرح ذیل است:
در روز تعطیل رسمی – اربعین حسینی که باید مسلمانان در حال عزاداری باشند، مهمترین و بزرگترین کارخانه خودرو سازی ، کارگران را سر کار می برند و در حوالی نیمه شب تریلری که معلوم نیست به چه دلیل کنترلش خارج می شود تعداد زیادی کارگر را کشته و زخمی می کند چه کسی مقصر است !؟
چه کسی باید پاسخ گو باشد؟ آیا می توان جان انسانهایی که هر یک سر پرست یک خانواده بوده اند را بازگرداند؟ آیا می توان جواب قانع کننده ای برای آنها داشت؟ تا کی باید منتظر وقوع چنین حوادثی باشیم.
مقصر مدیریت کارخانه است که کارگران را در شب اربعین حسینی به سر کار می کشاند؟ یا مقصر راننده تریلر است که نتوانسته خودرو خود را کنترل کند، یا اشکال ازتریلربوده که شاید مشکل فنی داشته و ترمزها به موقع عمل نکرده،هر چه که باشد مهم این است که در پی این حادثه دل خراش جان انسانهایی که قصد داشتند شبانه کار کنند گرفته می شود و تعداد قابل توجهی هم زخمی و روانه بیمارستان می شوند.
به یاد می‌آوریم کارگران معدنی در شیلی را که در زیر زمین حبس شده بودند و طی چند ماه کار شبانه روزی همه آنها سالم از فاصله صدها متر زیر زمین سالم بیرون آورده شدند در آن حادثه رئیس جمهور شیلی حاضر و ناظر عملیات نجات بود، اما در ایران بارها معادن و کارخانجات ما دچار حادثه می شوند و تعدادی از کارگران جان می بازند و رسانه های ما در حد گفتن یک حادثه کوچک از آن می گذرند و مسئولی راجع به آن کنجکاوی نمی کند، بیانیه ای حداقل به بهانه دلجویی از کسی صادر نمی شود انگار این گونه وقایع طبیعی است و اگر اتفاق نیافتد اشکال دارد اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری مراتب تاسف و تاثر خود را از حادثه شب گذشته اعلام و به خانواده های متوفی تسلیت می گوید و برای بازماندگان صبر و سلامتی آرزو می کند و منتظر است ببیند وجدان های بیدار چه توضیحی برای این حادثه دارند آیا سوالی طرح می شود؟ آیا تحقیقی صورت می گیرد؟ و در نهایت آیا صادقانه علت وقوع حادثه به افکار عمومی گفته می شود و هزاران آیا های دیگر…”
گفتنی است تجمع اعتراضی کارگران شرکت ایران خودرو نسبت به این مسئله و مطالبه آنها جهت پاسخ خواهی از مسئولین شرکت، با برخورد خشونت بار نیروهای امنیتیِ مستقر در محل مواجه شده است




.

No comments:

Post a Comment

ماه خردا در فرهنگ سنتی ایران

خردادگان جشن پاسداشت آب و گیاه و آبادانی                                        گرامی باد .... ایرج ادیب زاده: به فرخندگی هم نامی روز و ماه ...