Tuesday, February 1, 2011



اعتراض موسوی و کروبی به افزايش اعدام‌ها در ايران

سه شنبه, 11/12/1389 - 16:57
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ
در آخرين ديدار موسوی و کروبی، اين دو مخالف دولت ايران نسبت به افزايش تعداد اعدام‌ها در اين کشور اعتراض کرده و درباره وضعيت جهان عرب به گفت‌وگو نشستند.
به گزارش وب‌سايت تغيير، روز گذشته ۱۱ بهمن‌ماه، مهدی کروبی و ميرحسين موسوی، دو تن از رهبران مخالفان دولت ايران در خانه کروبی ديدار کردند.

بر اساس اين گزارش در اين ديدار آيت‌الله بيات زنجانی، يکی از مراجع دينی شيعه نيز حضور داشت.

به نوشته تغيير، اين ديدار به صورت اتفاقی، زمانی که نيروهای امنيتی در مقابل منزل مهدی کروبی حضور نداشتند، صورت گرفت.

موسوی و کروبی نسبت به افزايش تعداد اعدام‌ها در ايران و «اجرای سريع احکام اعدام، بدون طی کامل مراحل دادرسی و قانونی در کشور» اعتراض کردند و آن‌ را ناشی از «بی‌تدبيری حاکمان و ايجاد رعب و وحشت در جامعه» دانستند.

بر اساس آمار رسمی دولت ايران، طی دی‌ماه سال جاری ۷۹ نفر در زندان‌های اين کشور و يا در ملاء عام اعدام شده‌اند. روند رو به افزايش اعدام‌ها در بهمن‌ماه جاری نيز ادامه داشته است.

کروبی و موسوی در اين‌باره گفتند: «فارغ از چند و چون اتهامات افراد و درستی يا نادرستی اين اتهامات، حق قانونی و شرعی هر انسانی است که با طی کامل مراحل دادرسی و قانونی بتواند از حقوق خود بهره‌مند شود.»

آن‌ها تأکيد کردند که نزديک به ۳۰۰ اعدام در طول يک سال گذشته، «نتيجه‌ای جز انزوای بيشتر ايران در مجامع بين‌المللی» به‌همراه ندارد.

اين دو مخالف دولت کنونی ايران افزودند: «آيا اعدام بدون طی شدن مراحل دادرسی و بدون اطلاع خانواده متهم اقدامی انسانی و اسلامی است؟ خودداری از تحويل جسد به خانواده و بستگان ديگر چه صيغه‌ای است که به تازگی آن را باب کرده‌اند!»

آن‌ها، «به‌عنوان شهروندان اين کشور» خواستار توقف اين شيوه شدند و اظهار اميدواری کردند که دستگاه قضايی ايران بتواند «به‌طور مستقل و با رعايت حفظ اصل بی‌طرفی و برخوردار کردن متهمين از حقوق قانونی و شرعی خود و با عنايت به رأفت و رحمت اسلامی» تدبيری در اين‌باره اتخاذ کند.

ميرحسين موسوی و مهدی کروبی در اين ديدار تحولات اخير در کشورهای عربی را نيز مورد بررسی قرار دادند و آن را ناشی «بالندگی سياسی و رشد مردم‌سالاری» در ميان مردم اين کشورها دانستند.

اين دو نامزد دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در ايران با اشاره به وقايع مصر گفتند: «حسنی مبارک به جای تمکين بر خواست و اراده ملت خود سال‌هاست تلاش می‌کند تا با برگزاری انتخابات‌های مهندسی‌شده و تشکيل مجالس فرمايشی و استفاده از نيروهای اراذل و اوباش مردم را سرکوب کند اما ره به جايی نخواهد برد.»

آن‌ها ضمن قدردانی از اقدام ارتش مصر در اعلام بی‌طرفی و مشروع دانستن خواسته‌های مردم اين کشور اظهار اميدواری کردند که «صدای انقلاب آزادی‌خواهانه مردم مصر و تونس و يمن به گوش مستبدين و ديکتاتورهای منطقه و جهان برسد.»

موسوی و کروبی با مقايسه وقايع پس از انتخابات اخير رياست جمهوری در ايران و حوادث مصر گفتند: «امروز در مصر با وجود تنش‌ها و درگيری‌ها اجازه راه‌پيمايی به معترضين داده می‌شود تا مشخص شود کفه اقبال اجتماعی کدامين جريان سنگين‌تر است لذا ما معتقديم اگر در ايران نيز به معترضين پس از انتخابات اجازه راه‌پيمايی داده شود مشخص خواهد شد کدام جريان از پايگاه اجتماعی و مردمی برخوردار است.»

کروبی و موسوی چندين بار از وزارت کشور تقاضای برگزاری راه‌پيمايی قانونی را کرده‌اند اما مقامات دولت ايران اين تقاضاها را رد کرده‌اند.

امروز در مصر صدها هزار نفر اجازه يافتند تا بدون دخالت ارتش عليه حسنی مبارک، رئيس جمهور اين کشور تظاهرات کنند. در اين تظاهرات آرام که بزرگ‌ترين اجتماع مخالفان دولت در اين کشور به‌شمار می‌رود، مردم خواهان برکناری مبارک شدند.

پس از انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری در ايران، در روز ۲۵ خرداد ۱۳۸۸ نيز صدها هزار نفر از معترضان به نتايج اين انتخابات توانستند به شکل مسالمت‌آميز در تهران دست به راه‌پيمايی بزنند اما به گفته مخالفان دولت در پايان اين راه‌پيمايی، با حمله نيروهای امنيتی، چندين نفر از راه‌پيمايان کشته شدند. مقامات جمهوری اسلامی ايران اعلام کردند که افراد کشته‌شده قصد حمله به پايگاه‌های نيروهای نظامی دولتی را داشتند.

کروبی و موسوی در پايان ديدار خود وضعيت اقتصادی ايران را پس از تحريم‌های جهانی، «تأسف‌بار» خوانده و گفتند: «ما دليل تحميل چنين شرايطی بر مردم و کشور را تنها در بی‌کفايتی دولتمردان و اتخاذ سياست ماجراجويی و جنجال‌آفرينی در عرصه بين‌المللی توسط آنان می‌دانيم.»

 
اقایان موسوی و کروبی
چرا روند اعدامهای دهه ٥٠ و ٦٠ را زیر سؤال نمی برید و نمی گوئید که در ان موقع که شایان در مسند قدرت بودید، بسیاری از مخالفان،تروریست ها و جاسوسان از داشتن وکیل محروم شدند و بسیاری هم صرفا به دلیل حمایت لفظی از چریکها،مجاهدین و غیره به جوخه اعدام فرستاده شدند.گورستان خاوران در زمان احمدی نژاد ایجاد نشده است.ضمنا در تمام نقاط کشور اجساد کم و بیش تحویل خانواده ها نشد و والدین اعدام شدگان هم از زمان وقوع اعدام با خبر نبودند.تا کی باید یک بام و دو هوا باشید؟تا کی می خواهید مردم فریبی کنید؟

تنظیمات نمایش دیدگاه

No comments:

Post a Comment

ماه خردا در فرهنگ سنتی ایران

خردادگان جشن پاسداشت آب و گیاه و آبادانی                                        گرامی باد .... ایرج ادیب زاده: به فرخندگی هم نامی روز و ماه ...