Sunday, December 25, 2011

بهترین عکس های نجوم سال ۲۰۱۱



منتشر شده در ۰۴ دی ۱۳۹۰ با بدون نظر
عکس هایی که در ادامه خواهید دید، عکس های نجومی منتخب سال ۲۰۱۱ میلادی از نظر نشنال جئوگرافیک هستند، پس با پیچ گوشتی همراه باشید.
۱- آخرین ماموریت شاتل فضایی Endeavour بر فراز نور شهرهای روی زمین ، این عکس در ماه مه گرفته شده است .
best-space-pictures-year-2011-aurora-eclipse-meteor-sun-pichgooshti-01
۲- رودخانه Betsiboka واقع در شمال غرب ماداگاسکار که از بالا همچون هشت پای غول پیکری به نظر می رسد . این رودخانه به خلیج Bombetoka می ریزد و جزایر زنگی رنگ بین شاخه های آن به دلیل ته نشین و شسته شدن رسوبات مسیل ها و رودهای کوچک در طول بارش باران های شدید به وجود آمده اند . این تصویر ماهواره ای توسط آژانس فضایی اروپا در ماه اوت گرفته شده است .
best-space-pictures-year-2011-aurora-eclipse-meteor-sun-pichgooshti-02
۳- شفق سبز خیره کننده  در زمینه قوس کهکشان راه شیری و بر فراز بزرگ ترین رودخانه  یخ زده Jökulsárlón در ایسلند . این عکس که در ماه مارس گرفته شده است برنده اول دومین مسابقه بین المللی زمین و آسمان با موضوع ” زیبایی آسمان شب ” شده است. این مسابقه به مناسبت پروژه های آموزشی ستاره شناسی “جهان در شب ” و ماه جهانی نجوم برگزار شده و با دو هدف جلب توجه عموم به زیبایی های آسمان پر ستاره و شگفت انگیز و مشکلات آلودگی نوری انجام گرفته است . بابک امین تفرشی ، داور و بنیان گذار این مسابقه طی ایمیلی به بخش اخبار نشنال جئوگرافیک گفت : اگر بتوانیم آلودگی نوری را کاهش دهیم به آسمان شب که بخشی از میراث جهان ماست بیشتر توجه می شود و ما باید مانند دیگر اجزای طبیعت از آن حفاظت کنیم .
best-space-pictures-year-2011-aurora-eclipse-meteor-sun-pichgooshti-03
۴-  این ابر پف دار باقی مانده ابر نواختر تیکو ( Tycho ) است که پس از انفجار یک ستاره پر جرم با فاصله ۱۳۰۰۰ سال نوری از زمین پدید آمده است . نور این انفجار قدرتمند در سال ۱۵۷۲ به زمین رسید و حتی در روز با چشم غیر مسلح قابل مشاهده بود. در این تصویر ترکیبی که در ماه مارس توسط رصدخانه اشعه ایکس چاندرا ناسا گرفته شده ، رنگ قرمز اشعه ایکس کم انرژی و رنگ آبی اشعه ایکس پر انرژی را نشان می دهد . رگه های سفید اشعه ایکس در امتداد قسمت سمت راست ، تئوری های مبنی بر اینکه ابرنواخترها منابع ذرات پر سرعت اشعه کیهانی هستند را تائید می کند .
best-space-pictures-year-2011-aurora-eclipse-meteor-sun-pichgooshti-04
۵- کهکشان مارپیچی : این عکس ، یکی از بازوهای کهکشان NGC 2146 را که کمی کوچک تر از کهکشان ماست نشان می دهد که ۴۵ درجه خم شده است به طوری که اگر از روی زمین بنگریم بازوی متراکم جلوی هسته کهکشان حلقه شده است .محتمل ترین توضیح آن است که گرانش کهکشانی ناشناس در نزدیکی بازو باعث شده به سمت آن تمایل پیدا کند . این عکس توسط تلسکوپ فضایی هابل در ماه اوت گرفته شده است .
best-space-pictures-year-2011-aurora-eclipse-meteor-sun-pichgooshti-05
۶- حلقه خورشیدی: حلقه ای از پلاسما از خورشید در ماه مارس فوران کرد و فضاپیمای رصدخانه دینامیکی خورشیدی ناسا توانست آن را شکار کند.
best-space-pictures-year-2011-aurora-eclipse-meteor-sun-pichgooshti-06
 ۷- باران شهابی از صورت فلکی جبار : باران شهابی در ساعات اولیه صبح روز ۲۲ اکتبر به اوج خود رسید. این عکس در یکی از مناطق ییلاقی پنسیلوانیا در ساعت ۲:۱۵ پس از نیمه شب گرفته شده است.
best-space-pictures-year-2011-aurora-eclipse-meteor-sun-pichgooshti-07
۸- ستاره Zeta Ophiuchi : این ستاره در نور مرئی ، قرمز رنگ در زمینه سیه فام فضاست اما با اشعه مادون قرمز یک توپ آتشی آبی رنگ با یک سبیل (!) درخشان از گازهای میان ستاره ای است . ستاره شناسان معتقدند زتا زمانی داری یک ستاره جفت بوده و از همدم آن پس از انفجار این گاز و غبار باقی مانده است . این ستاره با سرعت ۱۵ مایل ( ۲۴ کیلومتر ) در ثانیه در گردش است و باعث شده اشعه قدرتمند آن گاز و گرد وغبار اطراف خود را این گونه فشرده کند و این کمان زیبا در اشعه مادون قرمز بدرخشد . این تصویر توسط تلسکوپ کاوشگر مادون قرمز میدان گسترده ناسا در ژانویه گرفته شده است.
best-space-pictures-year-2011-aurora-eclipse-meteor-sun-pichgooshti-08
۹- پنجره ای رو به فضا : فضانورد ناسا ، مایک فاسم از پنجره ایستگاه فضایی بین المللی در یک ماژول رصد به منظره می نگرد که افق زمین اعماق یک دست و سیاه فضا را قطع کرده است . مایک فاسم، سرگئی ولکوف فضانورد روسی، ساتوشی فوروکاوا فضانورد ژاپنی پس از پنج ماه اقامت در ایستگاه فضایی بین المللی بدون شاتل فضایی ناسا به زمین بازگشتند.
best-space-pictures-year-2011-aurora-eclipse-meteor-sun-pichgooshti-09
۱۰- خسوف: این تصویر پانورامای ماه گرفتگی ماه ژوئن بر فراز کوه های البرز کشورمان ایران است . ماه در پس زمینه ستارگان راه شیری به رنگ نارنجی – قرمز (به دلیل عبور نور غیر مستقیم خورشید از جو زمین) دیده می شود . این ماه گرفتگی ، طولانی ترین و عمیق ترین ماه گرفتگی طی یک دهه اخیر بوده است و بهترین مکان برای رصد آن آفریقای شرقی ، خاورمیانه ، آسیای مرکزی و خط غربی استرالیا بود.
best-space-pictures-year-2011-aurora-eclipse-meteor-sun-pichgooshti-10
۱۱-  کهکشان های آنتنی با رنگ های زیبایشان می درخشند: این تصویر توسط تلسکوپ های  پروژه بین المللی ALMA در صحرای شمالی شیلی گرفته شده که پیچیده ترین رصدخانه ای است که تا به حال روی زمین ساخته شده است . هنگامی که این پروژه در سال ۲۰۱۳ کامل شود  آنتن های آن توسط فیبر نوری به هم متصل شده و به عنوان یک تلسکوپ واحد عمل خواهند کرد . طبق اظهارات دانشمند این پروژه ، ریچارد هیلز به سرویس خبری AFP برخی افراد بیش از ۲۰ سال است که روی این پروژه کار کرده اند.
best-space-pictures-year-2011-aurora-eclipse-meteor-sun-pichgooshti-11
۱۲- این تصویر غروب خورشید در کوریتینای برزیل را نشان می دهد و می توانید لکه خورشیدی AR1302 که منطقه ای فعال روی سطح خورشید بوده و طول آن مایل۹۳۰۰۰ ( کیلومتر۱۵۰۰۰۰ ) است را ببینید. این لکه با چشم غیر مسلح قابل مشاهده بود.
best-space-pictures-year-2011-aurora-eclipse-meteor-sun-pichgooshti-12
۱۳- حفره های عطارد : این تصویر رزولوشن بالای چاله های کم عمق و تخت بدون لبه  سطح عطارد بوده که آن را شبیه پنیر سوئیسی کرده است.تا به حال همچنین چاله هایی در سطح سیارات منظومه شمسی به وجود نیامده است . سیاره عطارد از منظر زمین شناسی مرده محسوب می شود و طی میلیون ها سال گذشته تغییرات کمی داشته است اما این حفرات تازه به نظر می رسند . این عکس توسط فضاپیمای مسنجر ناسا در ماه گرفته شده است.
best-space-pictures-year-2011-aurora-eclipse-meteor-sun-pichgooshti-13
۱۴- چهره مرد در آینه : این عکس که در مرکز فضایی پرواز مارشال در آلاباما گرفته شده چهره دانشمند پروژه جیمز وب، مارک کلامپین را نشان می دهد که در آینه افتاده است . آینه اصلی تلسکوپ از ۱۸ قسمت شش ضلعی تشکیل شده و هنگامی که در کنار هم قرار گیرند ۲۱ فوت (۵۶ متر) عرض خواهند داشت.  پروژه جیمز وب به عنوان جانشین تلسکوپ فضایی هابل در سال ۲۰۱۸ راه اندازی خواهد شد.

No comments:

Post a Comment

ماه خردا در فرهنگ سنتی ایران

خردادگان جشن پاسداشت آب و گیاه و آبادانی                                        گرامی باد .... ایرج ادیب زاده: به فرخندگی هم نامی روز و ماه ...