یک موسسه پژوهشی در امریکا به نام عرضه مديريت ميگويد بر شتاب رشد بخش صنعتی این کشور در ماه گذشته افزوده شد که چنين رشدی در شش سال گذشته بيسابقه بود. تحليل گران اقتصادی رشد بخش صنعتی آمريکا را نشانگر بارزی از بهبود وضع اقتصادی اين کشور در سال جاری ميدانند.
و اين در حاليست فروش اتومبيل در آمريکا در ماه گذشته ۱۷ درصد نسبت به ماه مشابه در سال گذشته رشد کرد. به گفته ناظران این شروع اميدبخشی در سال جاری برای صنعت اتومبيل سازی آمريکا بود. عليرغم طوفان برف و سرمای شديد، در ماه گذشته در آمريکا نزديک به ۸۲۰ هزار اتومبيل جديد به فروش رفت.
در تحولی ديگر، وزير دارائی مصر ميگويد تظاهرات ضد دولتی مردم که وارد دومين هفته خود ميشود صدمات عمده ای به اقتصاد مصر، از جمله بالا بردن قيمتهای مواد خوراکی، وارد آورده است.
و اين در حاليست که کارشناسان نفتی ميگويند نگرانی سرمايه گذاران از سرايت و گسترش بحرانهای سياسی مصر به ساير کشورهای منطقه به ويژه به کشورهای صادر کننده نفت، در بازارهای جهانی نفت تنش ايجاد کرده است.
بحران مصر قيمت هر بشکه نفت را به بيش از صد دلار افزايش داد و در دو روز گذشته نيز قيمت نفت همچنان در نوسان بود. روز چهارشنبه در بازارهای نفتی آسيا و اروپا هر بشکه نفت به مبلغ ۱۰۱ دلار و ۲۹ سنت دادوستد شد. کارشناسان علاوه بر خطر سرايت بحران مصر به ساير کشورهای منطقه، علت ديگری افزايش قيمت نفت را ناشی احتمال بسته شدن کانال سوئز، آبراه نفتی بين شرق و غرب ميدانند که روزانه معبر بيش از دو ميليون بشکه نفت است.
در همين حال، دامنييک اشتراس کان، رئيس صندوق بين المللی پول هشدار داد که بيکاری و افزايش قيمت مواد خوراکی اقتصاد جهانی را فرا گرفته است، که وی اين عوامل را دليل ناآراميهای اخير در تونس و مصر ميداند. او هشدار داد که بحرانهای اقتصادی جهان ممکن است به حمايت از محصولات داخلی یا به اصطلاح پروتکشنيسم، و يا حتی جنگ بين کشورها منتهی شود. او همچنين گفت که صندوق بين المللی پول آماده است تا به مصر کمک کند. کورش نادری، صدای آمريکا، واشنگتن
دنبال در تویتر
ارسال به شبکهای اجتماعی
No comments:
Post a Comment