ساعت شنی آسمان؛زیباترین عکسهای نجومینشنال جئوگرافی
در گزیده عکسهای این هفته که مجله نشنال جئوگرافی طبقه بندی کرده است، تصاویری از ستاره دنباله دار گاراد واقع در صورت فلکی هرکول و رد مسیر حرکت یک فضاپیمای باری را مشاهده کرد.
مجله نشنال جئوگرافی همانند هفتههای گذشته گزیده ای از زیباترین تصاویر نجومیمربوط به ۷ روز گذشته را منتشر کرده است که در میان آنها میتوان از سحابی ارغوانی زورق و سحابی درخشانی به شکل ساعت شنی لذت برد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در گزیده عکسهای این هفته که مجله نشنال جئوگرافی طبقه بندی کرده است، تصاویری از ستاره دنباله دار گاراد واقع در صورت فلکی هرکول و رد مسیر حرکت یک فضاپیمای باری را مشاهده کرد.
زورق ارغوانی- تصویری از سحابی زورق که به رنگ ارغوانی برفراز آتشفشان «سیلیکو» در شیلی میدرخشند. این سحابی در فاصله حدود ۷ هزار و ۵۰۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی زورق قرار دارد. این سحابی به دلیل واکنش میان گاز هیدروژن داغ با پرتوهای ماوراء بنفشی که از ستاره جوان و عظیم داخل آن خارج میشود به رنگ ارغوانی دیده میشود.
ابرهای سرد زورق- ابرهای گرد و غبار و سرد در سحابی زورق. این عکس را تلسکوپ APEX رصدخانه آژانس فضایی اروپا واقع در بیان شیلی گرفته است. جرم ابرهای گاز و گرد و غبار این سحابی در حدود جرم ۱۴۰ هزار خورشید است.
هرکول! هرکول!- رصدخانه کاست ایتالیا ۱۳ نوامبر این تصویر را از ستاره دنباله دار «گاراد» (aka C/2009 P1) گرفته است. این ستاره دنباله دار در این عکس درحال پرتاب شهابهایی از میان منطقه ای از صورت فلکی هرکول است. دنباله دار «گاراد» را میتوان از ماه ژانویه با دوربینهای دو چشمیاز نیمکره شمالی مشاهده کرد.
ردپای پلاسمایی- این مسیر مربوط به فضاپیمای باری Progress 42P است که فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی در ۲۹ اکتبر از آن عکسبرداری کردند. این عکس زمانی گرفته شد که ایستگاه فضایی بین المللی بر فراز اقیانوس آرام جنوبی قرار داشت.
سحابی ساعت شنی- تلسکوپ بزرگ CANARIAS واقع در جزایر قناری در اسپانیا در ۷ نوامبر سحابی ساعت شنی Sharpless 2-106 را گرفته است. این سحابی در فاصله حدود ۲ هزار سال نوری واقع شده است.
پرتره ای از قمر زحل- کاوشگر کاسینی ناسا اول اکتبر توانست پرتره ای از قمر انسلادو تهیه کند که در آن، حلقههای سیاره و قمر اپیمدئوس نیز دیده میشود.
نقشه شگفت انگیز از ماه- دانشمندان ناسا با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده توسط کاوشگر مدارگرد LRO نقشه ای از ماه را تهیه کردند که جزئیات بی سابقه ای از تنها قمر زمین را نشان میدهد. به سبب محدودیتهای ابزاری ماموریتهای گذشته، تاکنون دانشمندان نتوانسته بودند به یک نقشه توپوگرافی با وضوح تصویر بالا و جزئیات دقیق دست یابند. این نقشه جدید توپوگرافی، شکل سطح و ویژگیهای سراسر قمر را در مقیاس پیکسل نزدیک به ۱۰۰ متر نشان میدهد. در این مقیاس اندازه گیری، هر پیکسل در حدود ابعاد دو زمین فوتبال است. این دانشمندان با کمک دوربین «واید انگل» LRO و «لیزر ارتفاع سنج مدارگرد ماه» (LOLA) میتوانند با دقت بالایی شکل سراسر ماه را نشان دهند.
No comments:
Post a Comment