آقای جیرانی به خاطر آنکه در برنامه هفت به بازیگری بی احترامی شده است عذرخواهی کرد
فریدون جیرانی، تهیه کننده و مجری برنامه تلویزیونی "هفت" در برنامه این هفته خود از فاطمه معتمد آریا، بازیگر ایرانی به دلیل پخش مصاحبه ای علیه او عذرخواهی کرد، اما گفت که پخش این مصاحبه از "ظرفیت جامعه هنری ایران" بیشتر بوده است.
آقای جیرانی در ابتدای برنامه "هفت" که روز شنبه ۱۶ بهمن (۵ فوریه) از تلویزیون ایران پخش شد، گفت: "همیشه آنچه که در یک تلویزیون نشان داده می شود برای عده ای که مخالف این تلویزیون هستند، سوء تفاهم برانگیز است."
او در ادامه گفت: "در این مصاحبه از بازیگری نام برده شده و ایشان احساس بی احترامی کرده اند. من همین جا از او عذرخواهی می کنم و می گویم که مصاحبه باید ویرایش می شد."
در برنامه روز جمعه هشتم بهمن مجله تلویزیونی هفت، گفت و گویی با فریماه فرجامی، بازیگر سرشناس ایران پخش شد که واکنش های زیادی را میان مخاطبان و اهالی سینما برانگیخت.
خانم فرجامی که در حال حاضر به سختی بیمار است، در این گفت وگو از برخی هنرمندان سینمای ایرانی از جمله فاطمه معتمد آریا به تندی انتقاد کرده بود.
پخش این برنامه انتقادات زیادی را در میان هنرمندان سینما برانگیخت.
آقای جیرانی در پاسخ به این انتقادات، با اشاره به اینکه هیچ کس در نمی کند که تصمیم مصاحبه با فرجامی یک تصمیم فردی بوده نه تصمیم جمعی، حساب شده و دیکته شده، گفت: "نگویید در شرایطی که سینما زیر ضربه است و عده ای مخالف آن هستند، بازگویی واقعیت ها به صلاح ما نیست. همین تفکر توسط مدیران سینمایی دهه ۶۰ باعث فضای بسته سینمایی شد. سینمایی که سی و دو سال برنامه سینمایی نداشته به سکوت و پنهان کاری عادت کرده است."
به نظر می رسد که مخاطب سخنان آقای جیرانی رخشان بنی اعتماد کارگردان سرشناس سینمای ایران باشد.
خانم بنی اعتماد، در نامه ای که در خبرگزاری های ایرانی منتشر شد، با انتقاد از آقای جیرانی نوشته بود: "به چه حقی دهل ترحم پذیری بر خانواده سینما را بر آنتن رسانه میکوبند؛ در حالی که خانواده سینمای ایران در برابر فشارهای همه جانبه و دست خالی مانده از حقوق طبیعی خود، فقط به همت اهالیاش صورت به سیلی سرخ میکند؟"
آبروی بازیگران، زمانی حفظ می شود که آن ها شرایط خوبی داشته باشند و اگر بازیگران در شرایط بدی هستند، نباید واقعیت را انکار کرد.
فریدون جیرانی
او پرسیده بود: "راستی چه نگاه و هدفی پس نمایش از دست رفتن بازیگرانی چون پورعرب و فرجامی است؟"
سازنده برنامه هفت در پاسخ به این پرسش ها و انتقادات گفت که آبروی بازیگران زمانی حفظ می شود که آن ها شرایط خوبی داشته باشند و اگر بازیگران در شرایط بدی هستند، نباید واقعیت را انکار کرد.
آقای جیرانی، مخالفان مصاحبه با خانم فرجامی را به طعنه "داعیه داران اطلاع رسانی شفاف" نامید و گفت: "عزیزان طرفدار دموکراسی یکی از لوازم آزادی بیان این است که آنچه را که ممکن است مورد تایید ما نباشد تحمل کنیم. تحمل نکردن نشانه آن من مستبدی است که در وجود ماست. مایی که مدعی همه سینما هستیم."
پس از پخش مصاحبه خانم فرجامی در مجله تلویزیونی هفت، شورای عالی تهیهکنندگان سینمای ایران نیز با انتشار نامه ای اعلام کرد که با برنامه هفت همکاری نمیکند و از هنرمندان سینما خواست که "تا اصلاح سیاستها و روشهای جاری" این برنامه، از همراهی و حضور در آن خودداری کنند.
در نامه شورای عالی تهیه کنندگان سینمای ایران آمده بود: "رفتار توهینآمیز توأم با تحقیر فیلم های ایرانی، نمایش دردناک چهره های سرشناس سینما، به سخره گرفتن دفاع فیلمسازان از آثارشان، کوبیدن چماق سینمای فربه از زر و زور و تزویر سینمای آمریکا بر پیکر نحیف سینمای ایران، امواج آشکار برنامه هفت را که در نگاه اول حتی با سیاست های صداوسیما همخوانی ندارد، سینماگران کشور را به جد نگران ساخته است."
در وبسایت برنامه هفت در پایگاه شبکه سوم صدا و سیما، برنامه هفت برنامه ای انتقادی که به مسائل روز سینمای ایران می پردازد معرفی شده است.
فریدون جیرانی نیز در یادداشتی درباره برنامه هفت نوشته است: "ما یک مجله سینمایی تصویری خواهیم بود. مجله ای با روش خبری، گزارشی، تحلیلی. رسیدن به سینمای بالنده هدف ماست."
مجله سینمایی هفت به صورت هفتگی و به طور زنده از شبکه سوم صدا و سیمای ایران پخش می شود.